Problemen met Buxus..

In Nederland en ook in onze buurlanden zijn er de laatste jaren heel veel buxus planten geplant, het plantje is populairder dan ooit, en de consument kan er geen genoeg van krijgen.

 Meestal als er veel planten van een bepaald soort voorkomen ‘regelt’ de natuur wel weer een ziekte om de liefhebbers dwars te zitten.. jawel er is een snel oprukkende schimmel (Cylindrocladium buxicola) die onze buxus planten bedreigd.

De symptomen zijn: Er verschijnen eerst bruine vlekjes op het blad van de Buxus, die zeer snel uitbreiden. Het blad wordt daarna compleet bruin en valt vervolgens af.

Schimmelziekten komen voornamelijk voor in warme/vochtige perioden en nestelen zich het gemakkelijkst op planten die al niet helemaal gezond zijn (b.v. planten die te weinig voeding krijgen of niet op een optimale plaats staan) Het is echter ook mogelijk dat gezonde planten aangetast worden.

Er bestaan bestrijdingsmiddelen om de schimmel te bestrijden, (Topsin M of Carbendazim) helaas zijn deze middelen niet verkrijgbaar voor de particulier en zult u evt. de hovenier in moeten schakelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*