Verrassend bont blad in de winter

Leucothoe Curly Red

Is het geen plaatje: een groep kleine heestertjes in verschillende bonte kleuren? Rode, geelbonte en licht oranje tinten blad steken mooi af tegen de donkergroene achtergrond van de lancetvormige bladeren.

De bieder van al dit moois is de Leucothoe. Het is een kleine, groenblijvende heester, die zich in de herfst gedraagt als een toverbal. De lancetvormige bladeren verkleuren, afhankelijk van de soort, van donkergroen naar allerlei rode tinten, roze of lichtgeel. Een groepje van deze heestertje doet het niet alleen goed in de tuin maar ook in een pot op het balkon of terras.
Het plantje bloeit in mei met witte bloemetjes, die verraden dat de Leucothoe verwant is aan heide. Net als heide houden de heestertjes van zure grond. De Leucothoe heeft overigens een hekel aan tocht.

Leucothoe Carinella

Potvormen

Bij zulke vurige planten horen de potten qua kleur meer op de achtergrond te blijven om de sfeer niet te bederven.
Speel daarom met de potvorm. Het is een sport om ‘in kleur’ leuke en interessante potten te vinden, die bij elkaar passen.
Let er wel op dat ze tegen vorst bestand zijn.
En een tip met het oog op de winter: Bekleed de pot van binnen met noppenfolie, zodat de aarde uit kan zetten bij vorst. Tegelijkertijd wordt hierdoor de wortelkluit beter tegen vorst beschermd.

Bron: PPH

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*