Deze winter genieten van je eigen buitensauna!

Zie jij deze winter al zitten in je eigen buitensauna? Te luxe of een onbereikbare droom? Tegenwoordig hoeft dat niet meer! In Scandinavië weten de mensen niet beter en in Nederland is een bezoek aan de sauna ook in opkomst. Dan hebben we het niet alleen over het bezoek aan een grote sauna, thermen of spa. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen die een eigen buitensauna met zich meebrengt.

De aanschaf van een eigen buitensauna is steeds populairder geworden. En dat is logisch, aangezien het aanbod sauna’s enorm is toegenomen. Dat betekend voor consumenten dat zij kunnen kiezen uit sauna’s voor ieder budget en iedere portemonnee. Daardoor is een eigen spa of buitensauna in de tuin voor steeds meer mensen een droom die werkelijkheid wordt.

De laatste jaren wordt de tuin ook steeds vaker gezien als een verlengstuk van de woning. Dat zie je terug aan de inrichting van een tuin, terras of balkon met exclusieve design tuinmeubels, buitenkeukens, exotische planten en mooie accessoires. Een buitensauna of spa hoort nu ook in dat rijtje thuis.

Een buitensauna heeft veel voordelen

Een eigen buitensauna in de tuin heeft buiten heeft veel voordelen. Ten eerste scheelt het hebben van een eigen sauna tijd en moeite om naar een sauna buitenshuis te gaan. Met een eigen sauna kun je dagelijks genieten in gehele privacy. En dat kan enorm ontspannen, zeker na het thuiskomen van een drukke werkdag.

Daarnaast biedt regelmatig saunagebruik lichamelijke voordelen. Zo worden vochtreserves ververst doordat door de warmte de poriën openen en zweetkliertjes in werking komen. Hierdoor komt een goede doorbloeding op gang. Het lichaam wordt gereinigd en raakt ook gif- en afvalstoffen kwijt.

Mensen die regelmatig van hun sauna gebruik maken kunnen een goede weerstand opbouwen. Door de wisselwerking tussen de warmte in een sauna en de koude buitenlucht in de winter (of een koude douche) wordt het lichaam als ware gehard. Zo kun je minder snel vatbaar worden voor temperatuurverschillen en griep.

Geen standaard buitensauna

Een buitenspa hoeft tegenwoordig niet meer standaard vierkant te zijn. Dat bewijst ook de elegante barrel buitensauna. (zie foto) Deze ronde buitensauna is gemaakt van het beste Canadese Red Ceder hout. Dit hout heeft als voordeel dat het een lekker parfum afgeeft, optimaal in conditie blijft zonder behandeling en de antiseptische eigenschap die schimmels en bacteriën dood.

De consument kan zich via het internet of in speciale showrooms goed oriënteren. Een voorbeeld van een grote sauna en spa specialist is Fonteyn Spa’s, met de grootste showroom op dit gebied in Nederland. De keuze voor een eigen buitensauna is zeer persoonlijk. Er zijn enorm veel modellen en soorten op de markt die verschillen in prijs, materiaal, grootte en extra’s. Laat je daarom altijd goed informeren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*