Buxus: de groene alleskunner

(Bloemen buro Holland) Waarom is buxus zo mateloos populair bij tuinliefhebbers? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Buxus is het hele jaar door groen, staat altijd gezellig, kan laag of juist hoog opgroeien en ook nog in bijzondere vormen worden gesnoeid. Heb je een kleine tuin of een balkon? Ook goed! Omdat hij traag groeit en geschikt is als kuipplant, is buxus juist ideaal voor kleine tuinen en balkons.

Altijd groen

De Europese of Turkse Buxus sempervirens (dat betekent: altijd groenblijvend) is perfect om figuren van te knippen. Net als zijn bonte broer, de ‘Elegantissima’. De snelle groeier van de familie is Buxus ‘Rotundifolia’, ideaal voor hogere heggen. Heb je een langzaam groeiende compacte struik van ongeveer een meter nodig? Kies dan de Buxus microphylla die in de winter mooi bronskleurig wordt.

It is believed that Winstrol helps block the progesterone buildup while Nandrolone Decanoate helps with the joint issues that some suffer while on Winstrol. purchase levitra http://www.learningworksca.org/contact/ For cheaper prices http://www.learningworksca.org/wp-content/uploads/2012/02/F9_QUANTITATIVE-LEAP.pdf discount levitra that decrease according to the recommended dosage instructions. Gives practicing and extending for decayed muscles and diminishes shortening with the muscles for every one of those special erection enhancing products which is prescribed and advised to men who wish to find levitra canada more of passion and ecstasy in themselves. Recent studies show that oxytocin plays an important role in shaping social behaviors and affects human behaviors, such as sexual arousal, recognition, trust, anxiety and mother-infant buy generic levitra see description bonding.

Bol op pot

Kun jij dat ook, een buxus snoeien? Ja hoor, dat is heel simpel. Zet de pot op een goede werkhoogte. Gebruik je heggenschaar en start onderaan de vorm. Keer de schaar om zodat je de bolvorm goed kunt volgen. Loop met de vorm mee en knippen maar. Als laatste knip je de bovenkant. Het resultaat: een strakke bolvorm. Je hoeft de Buxus niet per se te snoeien, je kunt de plant ook laten uitgroeien tot een grote struik. Het is maar net waar je groene voorkeur naar uitgaat. Kies je ervoor om je buxus te knippen, doe het dan wel regelmatig: minstens twee keer per jaar. De plant wordt hierdoor voller en sterker: de groene body builder in je tuin.

Handig om te weten:

  • Buxus houdt er niet van om al te lang droog te staan. En elke maand een eetlepel buxusmest stelt hij zeer op prijs, net als lekker veel kalk. Zie je gele randjes verschijnen aan de blaadjes, dan is het tijd voor actie; zo laat buxus jou weten dat hij tijdelijk te weinig water heeft.
  •  Buxus groeit goed in de zon, maar doet het ook prima in de schaduw, het blad krijgt dan een diepgroene kleur.
  • Tip: Een Buxus op pot krijgt bij een kleine regenbui nauwelijks water omdat de plant zo’n dicht gebladerte heeft. Check dus om de dag even of de aarde niet te droog is en les de dorst van je Buxus op tijd.

Bron: Bloemen Buro Holland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.