Wat te doen met het gazon in maart

Wat te doen met uw gazon vanaf eind maart:

  1. Maai en/of verticuteer het gras als dit nodig is.
  2. Eventueel kunt u met ‘reparatie-graszaad’ kale plekken opnieuw bijzaaien zodat deze weer snel kunnen dichtgroeien.
  3. Strooi een goede gazonmest, ons advies is Ecostyle’s Bio Gazon AZ te gebruiken. het is wat duurder per zak, maar omdat u dit slechts hooguit twee maal per jaar hoeft te doen, en niet om de 5 á 6 weken is het per seizoen voordeliger. Bovendien geeft het het beste resultaat. Niet voor niets dat vele hoveniers hetzelfde gebruiken! ( meer info over Ecostyle )
  4. Strooi het gazon af met scherp zand (rivier of breker zand). Dit lijkt waanzin, want als u klaar bent ziet het er niet uit! dit is slechts tijdelijk, het scherpe zand ‘zakt’ weg in de bovenlaag van het gazon wat de waterdoorlatendheid bevorderd én het levert een stevige viltlaag op.
  5. Na het af strooien met scherp zand is het goed om het gazon te ‘prikken’ Dit kan met een riek of een speciale roller met pennen. Door het ‘prikken’ ontstaan gaatjes in de toplaag die vollopen met zand en zodoende voor een veel betere afwatering zorgen.
  6. Na een paar weken is het gazon hersteld en mooier en steviger als voorheen.
  7. Pas eind juli begin augustus is (op maaien na) hoeft u de volgende handeling te doen nl. nogmaals met Bio Gazon AZ bemesten zodat het gazon optimaal het najaar en dan weer de winter in kan gaan.

Tijdens de zomermaanden kunt u als u regelmatig het gras maait bij temperaturen boven de 10-15 graden celcius het afgemaaide gras laten liggen, dit wordt door de bacteriën die in de Bio Gazon AZ zitten weer omgezet tot voeding die door het gazon opgenomen kan worden. U creëert in feite een kringloop.

Maai bovendien het gras niet te kort, stel uw grasmaaier af op minimaal 4,5 cm. liefst niet korter! dit heeft geen zin, en zal het gras alleen maar zeer doen uitdunnen met alle gevolgen van dien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*