Gemakkelijk een kasje maken om je zaaigoed te beschermen tegen koude

Alles is te koop in de winkel..

Maar soms hoef je weinig moeite te doen om iets te maken waarvan je veel plezier kan hebben.

Voor de mensen die zelf bv. hun eenjarige plantjes zaaien en dat buiten willen doen is een mogelijkheid tot bescherming in koude nachten, of koude dagen belangrijk. Jong kiemend zaad kan soms net iets teveel koude krijgen waardoor de oogst mislukt. Om te voorkomen dat u dit gebeurt zijn er verschillende producten te koop om uw zaailingen te beschermen (zie hieronder) maar je kunt ook een Hanging basket / Hang mand gebruiken om er eenvoudig zelf een te maken.

Maak zelf van een Hanging Basket een kasje waarmee je zaaigoed kunt beschermen!

Wat heb je nodig?

  1. Hanging basket (liefst een metalen, zie foto)
  2. Een rol krimpfolie of dikker vershoudfolie
  3. Dubbelzijdig tape
  4. Schaar
  5. Fohn

Stap 1:

Bedek de Hanging basket met krimpfolie (zo strak mogelijk zonder dat het scheurt) en bevestig het aan de rand met dubbelzijdige tape. Laat aan de randen ongeveer 5 cm. oversteken.

Stap 2:

Gebruik een Föhn om de krimpfolie te verwarmen, zo verdwijnen de kreukels en sluit de folie strak aan. Als laatste knip je de overstekende randen weg.

Nuttig

Deze koepeltjes kunnen over het zaaigoed worden gezet als het te koud is. Ook is het makkelijk om in echt koude nachten er evt. nog een isolerende bedekking over te leggen voor extra bescherming.

Let wel weer op als het wat warmer is met een zonnetje, de jonge zaailingen mogen natuurlijk niet verbranden in de felle zon.

De bron van deze tip is Gardenersworld UK.

Vind je het een leuk artikel? Deel het met je vrienden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*