Voorjaarstip

Een Natuurlijk voorbeeld: Vital van Ecostyle

Om problemen met uw rozen of andere planten die vorig jaar schimmel hadden te voorkomen, kunt u het beste nú al beginnen met het voorkomen van een herhaling.

Nu de rozen langzaam hun nieuwe blaadjes beginnen te openen is het zaak om alvast te beginnen met schimmel-voorkomende maatregelen. U kunt uw schimmelbestrijding op het nieuwe blad sproeien en tot Juni om de drie weken een bespuiting uitvoeren. Hierna begint de tijd van problemen meestal, vanaf Juni gaat u de bespuitingen om de twee weken uitvoeren zodat de meeldauw, roetdauw en roest geen kans krijgen.

De bespuitingen kunt u uitvoeren met een spuitmiddel op zwavel basis (bv. Bayer, MicroSulfo), óf evt. met een natuurlijke stof die het blad oppervlakte verhardt en op die manier de aantasting van schimmel afwendt (zoals Vital van Ecostyle).

2 Comments

  1. Colette,

    Als je daadwerkelijk last hebt van verwelkingsziekte is drastisch snoeien eigenlijk de enige oplossing (die overigens géén garantie tot genezing is).

    Er is geen middel tegen de aantasting die je soms ook in Clematis aantreft, soms levert flink snoeien (al het blad eraf) het gewenste effect, maar als ik eerlijk ben zou de boom moeten worden gerooid en afgevoerd. In het voorjaar kan hij dan vervangen worden.

    Marcel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*