Nú uw water laten testen!

Draadwier

Om problemen met uw vijver later in het voorjaar en de zomer zoveel mogelijk te voorkomen is het aan te raden juist nú in het vroege voorjaar uw water te laten nakijken door een specialist.

Alle waarden die van belang zijn voor uw vijver zijn in de afgelopen winter gezakt, De gezamenlijke hardheid, de Carbonaathardheid zijn gekelderd en de ph waarde is over het algemeen gestegen.

Om overmatige groei van Algen en Wieren zoveel mogelijk te voorkomen is het raadzaam om vooral de gezamenlijke en Carbonaathardheid te verhogen (in die volgorde met een week ertussen!) die bevorderd de groei en gezondheid van uw zuurstof- en waterplanten die dan bij de juiste temperatuur snel kunnen uitgroeien en zoveel mogelijk van de overvloed aan voedingsstoffen uit uw vijver opnemen. Die overvloed kan er nl. voor zorgen dat als uw planten dit niet optimaal kunnen opnemen algen en wieren een feestmaal krijgen en zich razendsnel zullen ontwikkelen.

Ga naar een vakman, of schaf een goede test set aan, meet de waarden en herstel ze naar optimaal niveau, dit voorkomt al teveel problemen als u er niet op zit te wachten. Herhaal de test(en) na een week of drie nogmaals om te kijken of alles stabiel blijft.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*